Allt för en lyckad hemmamiddag med vänner

Bjud på middag och fira att våren snart är kommen!

Restauranger i all ära, men att bli bjuden hem på middag är alltid extra trevligt. Speciellt om maten är lagad med en stor portion kärlek och ett gäng härliga vänner ses för att äta tillsammans. Ljudnivån är ibland bisarr på restauranger, speciellt kvällstid. Ibland känns det som att man sitter och äter på en nattklubb. Vart annat ord som alla säger är ”vad sa du?”. I hemmamiljö blir det ofta lite mer intimt och det är enklare att samtala i en normal samtalston.

Hur du med minsta ansträngning får till en lyckad hemmamiddag med vänner:
  • Slipp bära hem varor – beställ maten online med hemkörning. Coop har ett bra erbjudande hos Rabble just nu där du som ny kund får 200 kronor rabatt vid köp över 800 kronor. Klicka på texten för att komma till rabatten
  • Krångla inte till det! Bjud gärna på mat som lagas i ugnen, det är smidigt och enkelt. Här nedan på bilden så ser ni grovhackade potatisbitar, morötter, squash och lök.  Servera med exempelvis en färdigsallad på påse (häll upp i skål först innan du serverar!), en kall sås tillsammans med biffar (varför inte prova en vegetarisk variant?)
  • Duka i förväg, ordna med servetter och gärna blommor. Nu när det äntligen börjar bli vår så är tulpaner extra välkommet på bordet. Glöm inte att städa där hemma!
  • Kommer du som gäst? Glöm inte att ta med dig en liten gåva som tack för att du får komma. Läs tidigare inlägg om presenttips här
  • Stelt? Spela ett spel eller förbered med frågor som du lägger i en burk. Alla drar sedan lappar och svarar på frågorna. Enkelt och kul!
Housewife

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.